***       Водещите вечерни новини       на 5 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 5 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Руска ракета уби 50 цивилни, сред които и дете, в магазин в Украйна. След седмица гласуват вот на недоверие в НС


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 октомври   

 

Патриархът на тези, които обстрелват ракети цивилни в хранителни магазини и кафенета, назова нашето държавно управление „ сатанинско “, в случай че помните. 

„ Днес при нахлуване против хранителен магазин и кафене в село Хроза, в северната  Харковска област, бяха убити минимум 50 души “.

Това е дословната формулировка на „ тероризъм “. На процедура, който поддържа Русия, поддържа тероризма. Такива са и думите на Зеленски: „ Всички, които поддържат Русия, би трябвало да схванат следното: те поддържат тероризма. Ние ще отговорим уверено на терора “.

***

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че ще свика дебатите по вота на съмнение към кабинета „ Денков “ в четвъртък идната седмица (12 октомври), а гласуването ще е 24 часа след привършване на разискванията.   

***

***

Вотът на съмнение е загуба на време на Народното събрание, пропиляно време, вместо да си вършим акциите. Това сподели депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти.

Според него това е ялов избор, който няма да докара до нищо.

По-рано през днешния ден „ Възраждане “, „ Българска социалистическа партия за България “, „ ИТН “ и самостоятелният народен представител Радостин Василев внесоха в деловодството на Народното събрание 72 подписа с искане за оставката на Министерския съвет поради политиката в бранш " Енергетика “.

***

Оставяме това тук, просто като идея…

***

***

Повишава се заболеваемостта от COVID-19 в областите Бургас, Силистра, Русе и Габрово. Това демонстрират данните към 5 октомври 2023 година, оповестени на уеб страницата на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

***

Мъжът, държал заложници в село Вълково, се е самоубил в следствения арест, осведоми Нова телевизия. 

Той беше арестуван за 72 часа. Веднага след рецесията стана ясно, че похитителят е престъпно проявен и е лежал в психиатрична клиника.

По непотвърдена информация мъжът се е обесил на прозореца на следствието.

***

***

Украинският президент Володимир Зеленски изрази през днешния ден пред повече от 40 европейски водачи, събрали се в Испания, увереността си в това, че Съединени американски щати и отсега нататък ще оказват помощ на Украйна в битката с Русия, съобщи Ройтерс.

Освен това украинският президент прикани европейските водачи да продължат да поддържат Украйна и да ѝ доставят оръжия.

***

Тероризъм:

Атака с дронове против военна академия в провинция (мухафаза) Хомс, Централна Сирия, по време на днешната гала по присвояването на офицерско звание от курсанти, е умъртвила над 60 мирни жители и военнослужещи, съобщи Франс Прес, като се базира на основания във Англия Сирийски център за наблюдаване на човешките права.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР